A late Saturday night

Μετά από ένα συμμάζεμα της ακατάστατης βιβλιοθήκης μου, σκέφτηκα να κάνω ένα διάλειμμα ξεφυλλίζοντας βιβλία ζαχαροπλαστικής. Έπεσα πάνω σε πολλές και αγαπημένες συνταγές, ενώ η πιο συνηθισμένη, τα λεγόμενα «pancakes» ανέβηκαν στη σκηνή της προτίμησής μου και έκαναν crowd surfing!!!
Αφού λοιπόν είχαν τόσο μεγάλη επιτυχία μιας και δεν έμεινε ψίχουλο, σκέφτηκα να παραθέσω την πρωτότυπη συνταγή. Γενικότερα όμως, στη ζαχαροπλαστική υπάρχει χώρος να βάλει κανείς την προσωπική του σφραγίδα, τη δική του πινελιά σε κάθε γλυκο και να το κάνει ξεχωριστό. Ιδιαίτερα όσον αφορά τη διακόσμηση, όχι μόνον μπορείτε, αλλά «απαιτείται» να αφήσετε ελεύθερη τη φαντασία σας.

Pancakes;

 

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι (μαλακό)
  • 4 κουταλάκια baking powder
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • άρωμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 4 αβγά

Για το τηγάνισμα:
λάδι ή βούτυρο

Εκτέλεση:
1) Κοσκινίζετε το αλεύρι και το αναμιγνύετε με το baking, το αλάτι και τη βανίλια.
2) Ρίχνετε στο μπολ του mixer τα αβγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για λίγα λεπτά, να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Προσθέτετε το αλεύρι με το γάλα και συνεχίζετε να δουλεύετε το μίγμα για 3-4 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πετύχετε ένα πηχτό κουρκούτι.
3) Ζεσταίνετε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το λάδι ή το βούτυρο.
Παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνετε στο καυτό λάδι.
4) Περιμένετε λίγο να ψηθεί από την κάτω πλευρά και να φουσκώσει η τηγανίτα και στη συνέχεια τη γυρίζετε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας από την άλλη πλευρά.
5) Περιμένετε να πάρει ένα ωραίο χρυσόξανθο χρώμα και από την άλλη πλευρά και την βγάζετε σε πιάτο στο οποίο έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
6) Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να σας τελειώσει το μίγμα.
7) ΤΙΣ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΕΤΕ ΕΠΙΤΟΠΟΥ! Η αλήθεια είναι πως τα puncakes πρέπει να φαγωθούν αμέσως γιατί μετά νερουλιάζουν ή γίνονται «νια-νια».

Άρα, την μέρα που θα αποφασίσετε να φτιάξετε pancakes φροντίστε να μην είστε μόνοι σας για να μην μείνουν και μουχλιάσουν
Τα pancakes μπορείτε να τα συνοδεύσετε με σιρόπι για τηγανίτες, είτε μέλι ακόμη και μερέντα! Παρόλα αυτά, ακόμη και σκέτες αποτελούν μια λαχταριστή λιχουδιά για τα ξένοιαστα κυριακάτικα πρωινά σας!
Bon appetit!

 

 

 

Advertisements

Comment!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s