Καιρός για δέσιμο

Ο καιρός στα Γιάννενα.
Τι να πρωτοπεί κάποιος για αυτό το ασυνήθιστο φαινόμενο το οποίο για την ακρίβεια ξεπερνάει ακόμη και αυτό του Βόρειου Σέλαος. 
Αν ρωτήσεις τι γίνεται, θα μείνεις με την απορία για πάντα, οπότε δώρον άδωρον είναι. Οι συνδυασμοί; -Άπειροι. Το πρωϊ βροχή, το μεσημέρι ήλιος, το βράδυ δροσιά; ΤΣΕΒΑΑΑΛΕ!
Γενικώς, αυτή η κυκλοθυμία του καιρού δρα στον οργανισμό μου με ένα πολύ περίεργο τρόπο, σαν να μου ανεβοκατεβάζει όλο το αίμα από και προς το κεφάλι…τέλοσπάντων.
Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν παίζει ρόλο αυτός ο λόγος για τους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτό το περιβάλλον. Βέβαια την απάντηση την παίρνω ευθύς αμέσως: προφανώς και παίζει ρόλο.
Αν σε ένα τόπο χιονίζει συνεχώς, έχει κρύο και συννεφιά ενώ ο ήλιος εκλείπει, τότε λογικό είναι να υπάρχουν μουντρούχες άνθρωποι με μούτρα που σφουγγαρίζουν όλο το πάτωμα. Πάρε παράδειγμα τη Βραζιλία. Γνώρισα πρόσφατα ένα παιδί που ήρθε από Βραζιλία με το erasmus πρόγραμμα.  Ήταν τόσο ανοιχτός, τόσο κοινωνικός και φιλικός όχι μόνο σε μένα, αλλά σε ολόκληρη τη παρέα, σου έφτιαχνε αμέσως τη διάθεση! Εμ λογικό, αν τη βγάζεις όλη τη μέρα στη παραλία παραμάσχαλα με μπύρες. Ντάξει μπορεί να μην είναι ακριβώς έτσι, αλλά σίγουρα προσεγγίζει κάπως την αλήθεια.
Γενικώς, τα πάντα έχουν επιρροή πάνω σου και κυρίως το περιβάλλον στο οποίο ζεις. Αν ζεις σε ανώμαλο κλίμα και ακόμη κρατάς το μυαλό στο κεφάλι σου, συγχαρητήρια, είσαι η εξαίρεση!! 
Προφανώς δε λέω κάτι καινούργιο, ούτε κάτι αξιοθαύμαστο, απλά κάτι που σκεφτόμουν τη στιγμή που ετοιμαζόμουν να πάω για τρέξιμο και ξαφνικά έβρεξε, ενώ 2 λεπτά πριν απ’ αυτό είχε τον ήλιο της Σαχάρας.
Tα νεύρα μου!!!

Advertisements

Comment!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s