Φοβίες γιοκ

Μία μεγάλη ήττα που μπορεί να δεχτεί ένας άνθρωπος είναι ο συμβιβασμός απέναντι στο φόβο. Αυτό όσο απλό και να ακούγεται είναι πραγματικά πολύ περίπλοκο και εξίσου τρομακτικό…
Ο κάθε άνθρωπος ανάλογα με τα βιώματά του, έχει κάποιους φόβους. Οι φόβοι του αυτοί άλλοτε είναι απέναντι σε πράγματα, σε καταστάσεις ή ακόμη και σε ανθρώπους. Είναι πολύ λογικό να παρουσιάζουμε φόβους, παρόλα αυτά είναι παράλογο να μην τους αντιμετωπίζουμε ή τουλάχιστον να μην προσπαθούμε (και ναι, η προσπάθεια μετράει). Ίσως να μην καταφέρουμε ποτέ να εξαλείψουμε όλους μας τους φόβους, μα όταν έχουμε ξεκινήσει την προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε μερικούς από αυτούς ήδη η ζωή μας μπαίνει σε μία σειρά. Όταν αγνοούμε καταστάσεις που μας φοβίζουν, απλά μπαίνουμε σε μία αίθουσα αναμονής και κάποια στιγμή θα ξαναεμφανιστούν μπροστά μας. Τότε πάλι θα αισθανθούμε άσχημα και τελικά δεν θα έχουμε καταφέρει τίποτα, ενώ οι φόβοι αυτοί θα έχουν αντίκτυπο στην καθημερινότητά μας. Θα δρούμε, θα σκεφτόμαστε και θα πράττουμε βάζοντας όριο τους φόβους μας και όχι τις δυνατότητες και τα όνειρά μας. Είναι λοιπόν λύση το να αγνοούμε τα πράγματα που μας φοβίζουν;

Για μένα η απάντηση είναι όχι.
Αργά ή γρήγορα, ο φόβος θα σου χτυπήσει τη πόρτα και η συνεχόμενη άρνηση ως προς την αντιμετώπιση αποδεικνύεται καταστροφή. Προκειμένου να καταφέρει κανείς να λυτρωθεί από αυτό το απαίσιο συναίσθημα, θα πρέπει να αφιερώσει λίγο χρόνο για να κάνει μία ψυχανάλυση του φόβου του.
Για ποιόν λόγο φοβόμαστε, τι ακριβώς είναι αυτό, από που προέρχεται και γιατί έχει αυτή τη μορφή (ίσως να είναι και παραπάνω τα ερωτήματα που θέτει κάποιος στον εαυτό του, αλλά αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από το κάθε άτομο ξεχωριστά).
Έτσι λοιπόν το να αγνοούμε δεν είναι λύση γιατί αργά η γρήγορα, όσος χρόνος κι αν περάσει, θα μας χτυπά την πόρτα επ’ αορίστον και τότε θα εισχωρούμε ηθελημένα στον προσωπικό μας φαύλο κύκλο· θα χτίζουμε ένα τείχος γύρω μας αποκλείοντας κάθε ζεστή ηλιαχτίδα που προσπαθεί να μας ζεστάνει. Το να αφιερώσουμε όμως κάμποσο χρόνο και να το αντιμετωπίσουμε προκειμένου να στοχεύσουμε στη λύτρωση του μυαλού, αυτό είναι μία επένδυση· επένδυση στον εαυτό μας. Γι’ αυτό μιλήστε, εξωτερικευτείτε, φωνάξτε, σκεφτείτε μα προς Θεού…μη φοβάστε, μη φοβάσαι..Μίλα!

Advertisements

Comment!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s