Ανακατεύθυνση

Τελευταία διαισθάνομαι ένα αίσθημα πικρό. Κάτι σα λυγμός, όχι ακριβώς όμως έτσι γιατί ο λυγμός είναι πολύ ηχηρή έννοια. Ίσως πιο ταιριαστό να ήταν εκείνη η αίσθηση που έχουμε λίγο πριν κλάψουμε, αλλά δε κλαίμε, αυτό που καταπιέζεται η υγρή αυτή μορφή ενέργειας, παραμένει μέσα στα βλέφαρα και επιστρέφει στο βαθύ πηγάδι της ψυχής μας όπου και αυξάνεται η πίεση… Αυτό λοιπόν.
Κάπου διάβασα πρόσφατα πως το όλο θέμα είναι να προσελκύσουμε το «καλό» αντί για το «κακό», ο λεγόμενος νόμος της έλξης. Τα καλά νέα είναι πως τα Κοελιακά σενάρια περί συνομοσίες σύμπαντος για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε τόσο πολύ, ισχύουν. Ο μόνος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι δεν έχουν αυτό που επιθυμούν είναι οτι σκέφτονται περισσότερο αυτό που δε θέλουν παρά αυτό που θέλουν.
Τι επιδημία είναι πάλι κι αυτή; H χειρότερη στην λίστα των χειρότερων, η επιδημία του «δε θέλω». Οι άνθρωποι διατηρούν την επιδημία ζωντανή όταν σκέφτονται, μιλούν, και συμπεριφέρονται αρνητικά εστιάζοντας σε αυτά που «δε θέλουν». Ο νόμος της έλξης είναι ξεκάθαρος, σαφής και αδίστακτος. Είναι επίσης απρόσωπος και δε διακρίνει καλά ή κακά πράγματα. Λαμβάνει τις σκέψεις και τις αντανακλά πάνω μας ως εμπειρία ζωής. Πολύ απλά ο νόμος της έλξης, μας επιστρέφει αυτό που σκεφτόμαστε.
Έστω πχ οτι βλέπει κάποιος μπροστά του ένα βουνό από χρέη και νιώθει απαίσια, αυτό είναι το σήμα που εκπέμπει στο Σύμπαν: «Νιώθω πραγματικά πολύ άσχημα που χρωστάω/δεν έχω λεφτά/μου χρωστάνε».  Λέγοντας αυτό απλά το επιβεβαιώνεις στον εαυτό σου. Και αυτό θα εξακολουθήσεις να λαμβάνεις, επαυξημένο και ενισχυμένο.
Αν καταφέρουμε όμως και το χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας αυτό θα μας υπακούσει. Όταν σκεφτόμαστε αυτό που θέλουμε και εστιάζουμε πάνω του με όλες μας τις δυνάμεις, ο νόμος της έλξης θα μας δώσει ακριβώς αυτό που επιθυμούμε, κάθε φορά.
Φαίνεται αστείο σε κάποιους αλλά ο νόμος αυτός είναι ο νόμος της δημιουργίας. Η κβαντική φυσκή μάς λέει οτι ολόκληρο το Σύμπαν προήλθε από τη σκέψη! Δημιουργούμε τη ζωή μας με όχημα τις σκέψεις μας και το νόμο της έλξης, και όλοι οι υπόλοιποι κάνουν ακριβώς το ίδιο. Ο νόμος δεν εφαρμόζεται μόνο όταν έχουμε επίγνωση της λειτουργίας του, ήταν ανέκαθεν σε εφαρμογή στη ζωή μας και στη ζωή κάθε ανθρώπινου όντος, από καταβολής κόσμου. Όταν αποκτήσουμε συνείδηση αυτού του νόμου, θα αποκτήσουμε συνείδηση του πόσο εκπληκτικά ισχυροί είμαστε. Τόσο ισχυροί, ωστε να μπορούμε να δημιουργούμε τη ζωή μας με τη σκέψη.
Γιατί λοιπόν να νιώθω έτσι; Παρότι έχω την επίγνωση του νόμου; Διότι δεν έχω τη συναίσθηση των σκέψεών μου, διότι το να είμαι ο απόλυτος κυρίαρχος των σκέψεών μου είναι ένα skill που αποκτιέται σιγά σιγά με εξάσκηση (πρότυπο: yoda) και κυρίως υπομονή – χαρακτηριστικό που δεν φτιάχτηκε για μένα.

Advertisements

Comment!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s